• 1
4 berichten
Volg dit onderwerp
Profiel
paulreigersbos
17-1-2020 11:31:54
Verhoging verkoperscommissie

De last wordt nu onevenredig bij de verkopers gelegd. Ik ken weinig veilingen waar de koper geen commissie betaald. De 2% verhoging zou makkelijk als koperscommissie toegepast kunnen worden. Kopers maken ook gebruik van de faciliteiten. Waar ik altijd sec verzendkosten reken, zullen de verpakkingskosten vanaf nu worden doorberekend.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
23-1-2020 22:02:32

Ik ben van mening dat de hoogte van de verkoopcommissie redelijk is, zeker gezien het feit dat er een plafond van maximaal €27 commissiekosten per kavel is en als alternatief voor omgerekend €6 per maand een premium abonnement afgenomen kan worden waarbij de verkoopcommissie van 9% in stand blijft. Een commissie aan de koper vragen heeft vele consequenties. De meest bedenkelijke is dat verkopers bedragen innen van kopers die nadien weer aan Bobbedoes verrekend moeten worden. We hebben dan ook te maken met facturen naar zowel kopers als verkopers. Wettelijk kan deze oplossing ook problemen geven. Als alternatief kan Bobbedoes dan aankoopbedragen van kopers innen (en weer doorbetalen aan verkopers minus commissie en eventuele verzendkosten), dat heeft op dit moment niet onze voorkeur en zijn we technisch en organisatorisch niet op berekend.

Profiel
paulreigersbos
23-1-2020 22:32:04

Organisatorisch is er wat voor te zeggen dat het complex wordt. Mee eens. Het plafond van 27€ per kavel is een goede zaak, maar er zijn weinig kavels die een opbrengst van 300 of meer halen. Denk 95% eronder zit.
Er zijn denk ik veel aanbieders die net als ik verzamelaar zijn en door ook wat te verkopen, de verzameling deels financieren. Daar is de Premium niet interessant voor.
Vergeleken met andere veiling sites en huizen is de commissie zeer fair. Denk zowat het laagst. Mijn punt is alleen dat het zwaartepunt bij de verkoper ligt. Dat is bij enkel andere veiling organisatie.

Profiel
paulreigersbos
23-1-2020 22:33:35

Laatste zin moet zijn, dat is bij geen enkele andere veiling organisatie

  • U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren
  • Inloggen