• 1
6 berichten
Volg dit onderwerp
Profiel
Etiennemon
1-4-2020 21:39:01
Hoge verzendingskosten voor de belgen van Nederlandse verkopers

Het eerste wat ik doe voor ik een bod doe op een aangeboden item is nagaan hoe hoog de verzendingskosten bedragen.De laatste tijd is het me opgevallen dat op deze veilingsite de trend van hoge verzendingskosten voor Belgie door de Nederlandse aanbieders wordt gehanteerd in navolging van de heel bekende catawiki veiligssite waar dit fenomeen zich ook voordoet.Ik heb gemerkt dat deze voor Belgie soms 2 tot 3 X zo hoog kan liggen als voor Nederland .Ik hoop dat die Nederlandse verkopers er zich rekenschap van geven dat ze zich in eigen voet schieten als ze een groep van potentieele Belgische bieders een handicap bezorgen van gemiddeld 10 - 15 € op hun aanbieding .Ik ga er van uit dat de meeste Belgen die meebieden de verzendingskosten meerekenen in hun hoogste bod dat ze willen doen.
Wat ik met dit schrijven wil duidelijk maken is, dat ze door de hoge verzendingskosten hogere biedingen van Belgische kopers aan hun neus zien voorbij gaan want die zijn echt niet dom (De meeste toch niet).

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
2-4-2020 14:21:33

We proberen buitensporige verzendkosten op te sporen en de verkopers hierop te attenderen. Dit betreft zowel Belgische als Nederlandse verkopers. Verzendkosten dienen realistisch te zijn. Met te hoge verzendkosten is niemand gebaat. Uiteraard resulteert dit vaak ook in zeer lage biedingen. U kunt altijd een bericht sturen waarin u voorbeelden geeft zodat we hier op kunnen inspringen.

Profiel
Ludwig
7-4-2020 19:06:37

Dit is me inderdaad ook opgevallen, maar hou hier rekening mee als ik wil bieden of bied helemaal niet. Sommige verkopers bekijk ik hun aanbod zelfs niet meer, verzending loopt zelfs op tot 20 Euro! Bij een vraag laatst aan een verkoper om 2 kavels samen te verzenden vroeg deze nog meer verzendingskosten dan ze afzonderlijk te verzenden, shame!

Profiel
beerdje
12-5-2020 09:47:47

Ik ben door de hoge tarieven van PostN|L| naar Belgie gebruik gaan maken van DPD. Daar kan je kiezen voor aan huis bezorgen of zelf afhalen bij een PickupPoint. Verder zorg ik voor een waterdichte verpakking door alles extra in een plastic zak te verpakken en daarna in een doos met extra versteviging. Daar reken ik 1 euro extra voor. Het heeft al enkele zendingen gered. Brievenbuspost naar Belgie komt daardoor op 8 euro en een pakket tot 10 kg op € 11,50 (Pickup) of € 13,25 (Thuis).. Bij PostNL is dat resp. €9 en €19,50

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
15-5-2020 11:00:46

Bedankt voor de tip. Ik laat het aan iedere verkoper om te bepalen wat het beste past. Sommige verkopers hebben het geluk dat zij in zowel België als Nederland kunnen posten. We blijven nadenken over andere alternatieven. Er wordt immers veel verzonden, zeker nu.

Profiel
Ludowski
14-6-2020 09:12:26

Ik koop zelfs niet meer aan bij verkopers (Nederlanders zowel als Belgen) die te hoge verzendkosten aanrekenen. Ik weet perfect wat kan en niet kan. Op Catawiki loopt het echt de spuigaten uit : onlangs nog een verkoper gezien die 35 euro aanrekende voor verzendingskosten van een strip van Nederland naar België. Ik hoop dat het op deze site onder kontrole blijft.

  • U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren
  • Inloggen