• 1
2 berichten
Volg dit onderwerp
Profiel
Onomatopoeia
6-1-2021 15:12:22
Nieuwstaat of niet ??

Regelmatig wordt ik geconfronteerd met albums die als "nieuwstaat" worden aangeboden maar dat niet blijken te zijn. Kennelijk zijn de meningen omtrent wat nieuwstaat is en wat niet erg verdeeld.
Vaak krijg je als reactie "wat verwacht je ook van albums van meer dan 30 jaar oud ?"
Mijn antwoord: Ik verwacht dat albums die als nieuwstaat worden aangeboden ook daadwerkelijk in nieuwstaat zijn, ongeacht de ouderdom.
Een auto van 60 jaar oud met krassen en deuken noem je immers toch ook geen nieuwstaat enkel omdat 'ie meer dan 60 jaar oud is ??
Nieuwstaat is: In ieder opzicht als nieuw zonder enige slijtage. De strip is nog volledig in perfecte conditie. Er mogen absoluut geen gebruikssporen zijn.
Bijna nieuwstaat: In bijna perfecte conditie. Er zijn enkele lichte gebruikssporen zoals een miniem, bijna onzichtbaar deukje, kreukje of (ondiep) krasje.
Goede staat: Er zijn normale gebruikssporen maar de strip heeft geen serieuze beschadiging of duidelijk waarneembare slijtage.

Ik hoop dat verkopers hun albums wat zorgvuldiger kwalificeren.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
7-1-2021 14:21:16

het blijft heel teleurstellen als de term Nieuwstaat te pas en onpas wordt gebruikt. U heeft volkomen gelijk. Nieuwstaat is nieuw en niet anders. Er wordt veel aan gedaan om aanbod te beoordelen. Als een verkoper een incidentele misser maakt dan is dat acceptabel. Bij veelvuldig verkeerd gebruik is het altijd handig om een melding te maken. Dit kan via het contactformulier of nog beter door een melding te maken via de kavel of advertentie. Dan wordt er altijd vrij snel opgetreden.

  • U dient ingelogd te zijn om te kunnen reageren
  • Inloggen