Recente berichten

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

97 berichten

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
4-7-2020 14:32:42

Dat is vervelend. De betreffende nota is gevonden en de verkoper is verzocht om tot een oplossing te komen. Mocht er geen reactie of oplossing volgen dan kunt u een bericht sturen naar info - add - bobbedoes.nl onder vermelding van uw notanummer

Profiel
kapiteinrob
4-7-2020 11:48:02

dat heb ik zeker, echter ik heb het album reeds gekocht. in het groot stond zeer duidelijk 1e druk, echter in het klein het jaartal en dat kon, achteraf gezien, nooit de 1e druk zijn, met de verkoper ben ik er niet uitgekomen, helaas.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
4-7-2020 09:56:01

Een item dient altijd voorzien te zijn van complete en juiste informatie. Heeft u een voorbeeld van een item waar foutieve gegevens staan vermeld? Dan kunnen we de verkoper benaderen en de gegevens aanpassen. We werken inderdaad aan een uitbreiding van gegevens op een item zodat navigeren tevens eenvoudiger wordt.

Profiel
kapiteinrob
3-7-2020 17:59:40

ik zou het fijn vinden als de beschrijving van de advertenties meer compleet gemaakt worden, met andere woorden ook de het jaartal en de druk expliciet vermelden, voor mij als beginnende verzamelaar weet ik vaak niet waar zaken over gaan, en svp geen 1e druk vermelden als het geen 1e druk is, dat is erg vervelend

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
27-6-2020 19:39:14

Alle biedingen zijn inderdaad met een autobod. Dit hoeft u niet apart op te geven. Als u nu een bod plaatst wat hoger is dan het vereiste bod ziet u de werking hiervan. Uiteraard kunt u alleen de hoogte zien van uw eigen autobod.

Profiel
cockdegraaf
27-6-2020 18:46:03

Soms als ik bied, krijg ik binnen 2 seconden direct een overbieding. Op verschillende kavels is me dat overkomen. Kan iemand een soort automatische instelling hebben?

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
22-6-2020 22:05:46

De maximum kosten van €27 per verkocht item gelden voor alle verkopers. De verschillen zijn ook verder te lezen via https://www.bobbedoes.nl/mijnbobbedoes/abonnementen

Profiel
gdw
22-6-2020 09:45:02

Gelden de maximum kosten van 27 euro ook voor standaard abonnementen of enkel voor premium ?

Profiel
Ludowski
14-6-2020 09:12:26

Ik koop zelfs niet meer aan bij verkopers (Nederlanders zowel als Belgen) die te hoge verzendkosten aanrekenen. Ik weet perfect wat kan en niet kan. Op Catawiki loopt het echt de spuigaten uit : onlangs nog een verkoper gezien die 35 euro aanrekende voor verzendingskosten van een strip van Nederland naar België. Ik hoop dat het op deze site onder kontrole blijft.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
10-6-2020 09:17:46

Beste GuidoR, bedankt voor de suggesties. Waar we momenteel aan werken is een lijst waarin alleen alle items van uw favoriete verkopers te vinden zijn. Dat sluit deels aan op een van uw opmerkingen. Tevens wordt er nagedacht over een andere manier van kavels aanmaken, zodanig dat de volgorde vóór aanbieden nog gewijzigd kan worden door de verkoper. Dit is nogal complex en heeft een behoorlijke impact op de huidige situatie. Zou zeker een verbetering zijn en is door enkele andere verkopers ook reeds gevraagd. Een beknopte weergave van kavels is een goed idee, maar ik kan niet aangeven op welke termijn dat gerealiseerd kan worden. Op dit moment ligt de focus op een nieuw berichtensysteem zodat alle belangrijke berichten en correspondentie op een locatie te raadplegen zijn. Daar was nu de meeste vraag naar.

Profiel
GuidoR
9-6-2020 12:12:18

Vooreerst: ik maak al gebruik van Bobbedoes sedert het prille begin en ben een zeer tevreden gebruiker; zowel als koper van intussen ettelijke honderden kavels of als bescheiden occasioneel verkoper.

Ik kijk dagelijks naar de doorlopende veiling. Door het grote aanbod (wat ik alleen maar kan toejuichen) moet ik soms wel veel scrollen en me doorheen heel wat pagina's worstelen.
Het zou handig zijn, mocht je de doorlopende veiling in twee vormen kunnen bekijken: de huidige vorm en een meer compacte vorm. Met die compacte vorm bedoel ik een tabelvorm waarin bv. een vijf- à zestal kavels naast elkaar staan. Zo zie je in één oogopslag meer dan twintig kavels (pakweg 5/6 kavels naast elkaar en nog eens een vijftal rijen onder elkaar).
Een beetje zoals je nu op de startpagina ziet als voorbeelden van "Uitgelicht doorlopende veiling" en "Highlights afgelopen veiling" - maar dan nog wat compacter.

Het aanbod van sommige verkopers ligt me persoonlijk soms wat minder of werden reeds aangeboden en (heb ik dus al gezien) of - vooral - sommige verkopers hun verzendkosten swingen echt de pan uit (dat werd hier terecht al enkele malen aangehaald); dan bekijk ik inderdaad zelfs het aanbod van die verkopers niet meer... Mocht je bepaalde verkopers kunnen wegfilteren, zou dit inderdaad ook wel handig zijn; al ben ik me ervan bewust dat dit wellicht ook niet alles is...

Als occasioneel verkoper zou ik het heel handig vinden, mocht je in de veilingplanner je ingegeven kavels makkelijk kunnen verplaatsen (ofwel door te slepen; ofwel door te werken met knoppen "pijltje omhoog" of "pijltje omlaag" of iets dergelijks).
Ik bied graag mijn stripalbums aan per reeks en dan nog liefst ook oplopend genummerd. Dit maakt het makkelijker en aangenamer voor potentiële kopers om eventueel een mancolijstje te raadplegen. En het is interessanter om als koper te zien dat een verkoper veel zaken aanbiedt die je belangstelling wekken. Dat doet iets vlotter bieden omdat je wellicht meer items zult kunnen kopen (en dat is voor de verzendkosten altijd beter). Nu moet ik alles al heel goed gaan sorteren vooraleer ik mijn kavels aanmaak en dat is niet altijd zo makkelijk...

Enfin, dit zijn maar enkele suggesties hoor. Ik blijf sowieso een tevreden gebruiker.

Profiel
REX3124
4-6-2020 16:49:11

@louis versteeg : DPD : klopt Louis maar dan alleen als het pakje door de bestemmeling wordt opgehaald bij een afhaalpunt. Bij aflevering op adres van de bestemmeling is het tarief 10,50 € (bij Post.nl 9,60 € en geen 12,60 €).

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
28-5-2020 15:55:03

Ik heb u een persoonlijk bericht gestuurd over de koper in kwestie. Blokkeren van kopers wordt inderdaad gedaan als daar aanleiding toe is.

Profiel
baronselderie
26-5-2020 19:13:36

Hoe is het met Kopers die niet betalen ook niet na meerdere Herrineringen en gewoon niet stopen met kopen kan men die blokkeren?

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
15-5-2020 11:00:46

Bedankt voor de tip. Ik laat het aan iedere verkoper om te bepalen wat het beste past. Sommige verkopers hebben het geluk dat zij in zowel België als Nederland kunnen posten. We blijven nadenken over andere alternatieven. Er wordt immers veel verzonden, zeker nu.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
14-5-2020 20:40:32

Berichten van gebruikers aan u komen altijd in uw persoonlijke mail terecht. Momenteel kunnen berichten over kavels of advertenties bij de betreffende items gevonden en alleen daar ook beantwoord worden. De overige berichten kunnen momenteel nog rechtstreeks (buiten Bobbedoes om) beantwoord worden. We werken nog aan 1 locatie waar berichten gevonden kunnen worden. Dat is nu nog niet het geval.

Profiel
Sanfun
14-5-2020 09:52:11

Hoe kan een bericht zien die niet aan een nota gerelateerd is?

Profiel
beerdje
12-5-2020 09:47:47

Ik ben door de hoge tarieven van PostN|L| naar Belgie gebruik gaan maken van DPD. Daar kan je kiezen voor aan huis bezorgen of zelf afhalen bij een PickupPoint. Verder zorg ik voor een waterdichte verpakking door alles extra in een plastic zak te verpakken en daarna in een doos met extra versteviging. Daar reken ik 1 euro extra voor. Het heeft al enkele zendingen gered. Brievenbuspost naar Belgie komt daardoor op 8 euro en een pakket tot 10 kg op € 11,50 (Pickup) of € 13,25 (Thuis).. Bij PostNL is dat resp. €9 en €19,50

Profiel
beerdje
12-5-2020 09:40:22

De plaatsing van de foto's gaat nu goed, ze zijn niet meer gekanteld. Dat spaart een boel muisklikken.

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
10-5-2020 12:18:43

We hebben het upload gedeelte verbeterd. Kunt u kijken of het uploaden nu in de gewenste volgorde wordt overgenomen?

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
6-5-2020 17:41:30

Beste, we zijn op dit moment bezig om deze functie aan te pakken. Nog even geduld a.u.b.

Profiel
John_Dia
6-5-2020 17:32:27

Is het mogelijk dat het uploaden van foto's gebeurd in vaste volgorde (bv op alfabetische naam). Nu worden de foto's willekeurig geupload, degene die het snelst upload is eerste. Om daarna uit te zoeken welke achterkanten bij de voorkanten horen is niet altijd makkelijk, en soms onmogelijk omdat ik de kleine lettertjes op de foto's niet altijd kan lezen.
Daarnaast: als je met foto's gaat schuiven, verwisselen ze van plaats. Het zou misschien handiger zijn als de te verschuiven foto op de plek tussen de foto's blijft hangen. Nu moet je soms 20 keer een foto verplaatsen als je de laatste bovenaan wil hebben. In combinatie met mijn eerste suggestie (alles staat door elkaar) is dit tijdrovend

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
2-5-2020 22:47:10

De commissie wordt berekend over de verkoopprijs. De kosten worden 1 x per maand gefactureerd naar u als verkoper.

Profiel
Koelekop
2-5-2020 21:00:47

Ik heb voor de eerste keer meegedaan met de georganiseerde veiling en twee kavels verkocht. De koper heeft het afgehaald en contant betaald. Hoe wordt nu de verkoperscommissie verrekend?

Profiel
VeilinghuisBobbedoes
Admin
1-5-2020 16:39:51

Een Premium abonnement is er voor alle gebruikers. U hoeft dus niet een zakelijk verkoper te zijn.