Kasteelverhalen en andere geschiedenissen - hardcover met linnen rug - 2008

Nieuwstaat ingeseald - uitgeverij Panda
Hans Georg Kresse (Amsterdam, 1921–Doorwerth 1992) was als tekenaar autodidact. Op 16-jarige leeftijd publiceerde hij zijn eerste stripverhaal ‘Tarzan van de apen’ in het padvindersblad De Verkenner, gevolgd door de cowboystrip ‘Tom Texan’. In 1943 kwam hij als meewerker op de tekenfilmafdeling bij de Marten Toonder Studio’s. Zijn bekendste personage werd ‘Eric de Noorman’, die vanaf 1946 zijn avonturen beleefde in 68 verhalen, die in kranten over de hele wereld werden gepubliceerd.
Belangstelling voor zijn werk nam in het begin van de jaren vijftig enorm toe. Toen het jeugdblad Donald Duck in 1952 verscheen, tekende Hans Kresse al snel illustraties bij korte verhalen (het grote aantal van die tekeningen maakte het mogelijk daarvan later ook weer beeldverhalen te maken).
Met de dagelijkse avonturen van Eric de Noorman stopte Kresse in 1964 door de hoeveelheid opdrachten die hem beletten regelmatig aan deze strip te werken.
De tekeningen in dit boek verschenen bij artikelen in het weekblad Revuevanaf nr. 42 van 1956, met onderbrekingen, tot nr. 6 van 1960.
In die jaren was Kresses werklust fenomenaal. Hij maakte per week ruim 20 tekeningen in zes stroken – voor iedere werkdag één – voor de Eric de Noorman-strip. Die werd door de krant tot minder dan de helft verkleind. Kresse tekende niet alleen, hij verzon ook de verhalen en hij schreef de teksten. Daarnaast tekende hij iedere week drie á vier illustraties voor het vervolgverhaal in Donald Duck en vier voor de historische artikelenreeks in Revue, tezamen dus een dertigtal. Dat zullen er gerust nog meer zijn geweest, want hij maakte daarnaast ook boekillustraties en reclamewerk.

Gebonden met linnen rug,
192 bladzijden.
Bevat 80 schitterende platen van Hans G. Kresse

Verkoper

DeBezetenBezitter

Nederland € 4,25
België € 9,50
Frankrijk € 9,50
Indien u meerdere kavels koopt bij deze verkoper worden uw aankopen, indien mogelijk, als 1 pakket verzonden en betaalt u gecombineerde verzendkosten. Dit zal in de meeste gevallen voordeliger zijn. Informeer bij de verkoper naar specifieke verzendkosten bij meerdere aankopen. Verzendkosten naar andere landen kunnen bij de verkoper opgevraagd worden.
Betaalmogelijkheden
Contant
Kavel gesloten
Resultaat € 12,00
 
Biedgeschiedenis:
Uitgelicht huidige veiling